a.s. vrijdag 20 oktober: start rapidcompetitie

A.s. vrijdag zullen we de eerste drie ronden (van in totaal 6 ronden verdeeld over twee avonden) van de rapidcompetitie spelen. Er is a.s. vrijdag dus geen interne competitie. (wel recreantencompetitie).
We spelen met een bedenktijd van 20 minuten p.p.p.p. met een increment van 5 seconden per zet vanaf zet 1.

speelschema (knock-out) interne bekercompetitie

Mark Vermeer (1) Mark Vermeer (1)-
Hans Uittenbogaard Hans Uittenbogaard
Jasper Valstar Jasper Valstar –
Richard v/d Velde Richard v/d Velde
Piet Verkamman – Daan de Jong Piet Verkamman–
Hans Blokland Hans Blokland
Eduard Hartog Eduard Hartog –
Jaap Rusch (8) Jaap Rusch (8)
Arjan Terlouw (7) Arjan Terlouw (7) –
Karel de Kok Karel de Kok
Menno Schoone Menno Schoone –
Bjorn Hartog- Bas Koote Bas Koote
Cees Groenendijk – Marcel de Bruin Cees Groenendijk–
Jan ten Brinke Jan ten Brinke
Jan van Dijk Jan van Dijk  –
Ton Dulk (4) Ton Dulk (4)
Harry Stroosma (3) Harry Stroosma (3) –
Marco Tjepkema Marco Tjepkema
Arjan Doorgeest Arjan Doorgeest –
Luuk Stigter – Jonathan Meijers Jonathan Meijers
Pepijn Swets Pepijn Swets –
Rick van Roon Rick van Roon
Derk Brus Derk Brus –
Walter Vermeer (6) Walter Vermeer (6)
Roel Trimp (5) Roel Trimp (5) –
Elnathan Ghebreab Elnathan Ghebreab
Mark van Liempt Mark van Liempt –
Willem Klein Willem Klein
Menno Stigter – Hans Hsiao Winnaar –
Rob Docter Rob Docter
Tim Tian Tim Tian –
Thomas Herrewijn (2) Thomas Herrewijn (2)

Ton Dulk is de nieuwe clubkampioen

Ton Dulk heeft na de wintercompetitie ook de lentecompetitie overtuigend op zijn naam geschreven en neemt daarmee het stokje als clubkampioen van Roel over. In de lentecompetitie wist Ton in de onderlinge duels beide malen van Roel te winnen en daarmee liet Ton zien dat hij de meer dan terechte clubkampioen is. Roel wist beslag te leggen op de tweede plaats, Walter werd derde. In groep 2 lieten  de talentvolle jeugdspelers Elnathan en Tim zien dat ze de besten waren. Elnathan wist op de slotavond van Karel te winnen waardoor Arjan beslag kon leggen op de felbegeerde derde plaats die ook recht geeft op promotie naar de eerste groep. Vanuit groep 1 zullen, als er zich geen eerste groep spelers volgend seizoen gaan terugtrekken, Rob, Richard en Derk gaan degraderen naar de tweede groep.

In de recreantencompetitie liet Björn opnieuw zien dat hij de sterkste is, maar Aron, die op de slotavond zijn concurrent Niels versloeg, en Niels laten zien dat het krachtsverschil niet meer al te groot is.

Mark Vermeer wint de interne bekercompetitie

Mark Vermeer heeft na snelschaken de bekercompetitie gewonnen. In de finale werd de reguliere partij tegen Jan Peter Bogers (die met wit speelde) remise. In de snelschaak partij gaf Jan Peter een toren weg. Met deze overwinning onttroont Mark Jan Peter als bekerkampioen.