CSV 4-tal wint ook laatste wedstrijd

(Hieronder volgen 2 verslagen van deze wedstrijd, achtereenvolgens van de handen van Eduard Hartog en Olivier Vrolijk).

Na een moeizaam begin en een gewonnen wedstrijd vorige keer, heeft CSV dit keer weer gewonnen. Ditmaal met 1-3 tegen Zwijndrecht.

Op bord 2 raakte Martijn onfortuinlijk al vlak na de opening zijn dame kwijt. Helaas kon hij daarom niet anders dan opgeven. (1-0)

Eduard deed het op bord 3 beter tegen Cees Voermans (1357). Nadat de tegenstander een loper had gegeven wegens een penning op een paard, zag hij enkele zetten later een dubbele aanval op dame en koning over het hoofd. Toen Eduard de dame sloeg, gaf Cees het op. (1-1)

Op bord 1 speelde Liam een geconcentreerde partij tegen Teus Sr. Slotboom (1477). Na enkele schermutselingen, kreeg hij de dame voor de koning die hij kon pennen met een toren. (2-1)

Nu was nog het wachten op Simon die op bord 4 speelde tegen Jing Ming Chia. Simon zette Jing goed vast met reeds een stuk meer. Ook hij zette een penning met een toren op een dame voor een koning. Daarmee was het laatste punt binnen. (3-1)

Al met al een mooi resultaat in de laatste wedstrijd van deze competitie. Hiermee komen we (waarschijnlijk) op de 4e plaats terecht van de 6 in de eindstand met 6 wedstrijdpunten.

(Door: Eduard, geplaatst op 18 februari 2013)

Vrijdagavond 15 februari stond de laatste wedstrijd tegen Zwijndrecht op het programma van de viertallen C, een uitwedstrijd.

Eduard speelde deze wedstrijd mee, omdat Rick had afgezegd.

Zowel Liam als Simon maakten hun opwachting in het viertal van CSV, Liam aan bord 1 en Simon aan bord 4. Martijn speelde

aan bord 2 en Eduard aan bord 3.

Na de les bij de jeugd en de prijsuitreiking van de wintercompetitie vertrok het viertal samen met ondergetekende om 19:30 uur.

Aangekomen in de speelzaal van Zwijndrecht was de jeugd nog volop bezig met lessen en competitie,

een beetje rumoerig was het er wel in de enige ruimte waar alles plaatsvindt. Wat dat betreft is de competitie van groep A bij CSV een verademing voor het concentratievermogen.
We werden vriendelijk onthaald bij Zwijndrecht.

Het viertal begon met een 1-0 achterstand.

Martijn met zwart aan bord 2 was ontzettend snel klaar, hij overzag in de opening dat z’n dame in stond en gaf maar direct op. Wit had Pf3 en c4 geopend

en Martijn speelde d5 waarbij deze pion werd geruild en de zwarte dame op d5 terechtkwam. Toen de dame werd aangevallen had deze het beste naar a5 of

d8 terug kunnen gaan, maar de dame werd op c6 geplaatst, niet het mooiste veld, en zwart vergat hierna meteen a6 te spelen om Lb5 en een penning te voorkomen.

Na het verlies werd er hevig geanalyseerd hoe de opening anders en beter gespeeld had kunnen worden.

Tijdens de analyse van de partij van Martijn kwam Eduard vrolijk aanlopen, een punt voor ons, de stand was gelijk getrokken 1-1. Ook deze partij werd meteen

geanalyseerd terwijl de jonge spelers van CSV op dat moment de tegenstanders van Zwijndrecht flink onder druk zetten.

Eduard had met wit een opstelling met Pc3 en d4 en zette e4 versneld door in de opening, zijn tegenstander zag van alles op zich af komen en wist niet adequaat te reageren.

Het actieve spel van Eduard werd beloond met een mooi punt.

Hierna was Liam snel klaar, zijn tegenstander met zwart bezweek door een beslissende aanval van wit in het verre middenspel, de opening die gespeeld werd was Van Geet.

1-2 voor CSV. De tegenstander van Liam Teus Sr. Slotboom had voor de wedstrijd nog even gejammerd ‘heb ik dat weer, moet ik tegen zo’n jeugdspelertje’ volgens een medeclublid van Teus.

Nu was Simon alleen nog bezig, in de opening had Simon al huisgehouden en had zijn tegenstander aan de koningflank flink verzwakt. Toch moest hij hierna nog opletten, dat deed

hij heel knap, verdedigen als het moet en goed ook. Simon haalde het beslissende punt binnen waardoor het viertal met een knappe 1-3 overwinning naar huis kon terugkeren.

In de laatste wedstrijd heeft het viertal in de eindstand zich mooi opgewerkt.

(Door: Olivier Vrolijk, geplaatst op 18 februari 2013)