2 belangrijke mededelingen

1)  In verband met vakantie van de intern wedstrijdleider van 1 t/m 8 mei dienen afmeldingen voor de  speelavond van volgende week vrijdag (2 mei) uiterlijk donderdag 1 mei om 12.00 uur bij de intern wedstrijdleider gemeld worden. De indeling zal kort na 12.00 uur op de website gepubliceerd worden.

De indeling voor de speelronde van 9 mei zal pas op vrijdag 9 mei gepubliceerd worden.

2) I.v.m. vakantie van Mark Vermeer zal Mark niet vrijdag 2 mei maar vrijdag 16 mei training geven.

Verslag RSB-bekerfinale: CSV-HZP Schiedam 2,5-1,5 de vierslag is binnen!

SV Krimpen ad IJssel was maandagavond 14 april de gastheer voor de sterkste bekerfinale in de RSB ooit, zoals competitieleider en wedstrijdleider Arrian Rutten verklaarde. Dat is opmerkelijk omdat beide teams (nog) niet in de hoogste klasse van de RSB uitkomen. Beide verenigingen maken een sterk seizoen door: alle 5 teams in de RSB werden kampioen! We wisten op voorhand dat we een zeer sterke tegenstander zouden treffen. Toen de opstelling bekend werd gemaakt, leverde dat als verrassing op dat kopman John van Baarle (2202) plaats nam aan bord 3 tegen Mark Vermeer. Lees verder

CSV wint beker

Het bekerteam van CSV heeft, na de kampioenschappen van CSV 1, 2 en 3, nu de beker binnengesleept. Maandag 14 april speelde het viertal, bestaande uit León Koster, Jan Peter Bogers, Mark Vermeer en Roel Trimp geleid door teamleider Hans Blokland, een wedstrijd tegen het bekerteam van HZP Schiedam. De spelers wonnen met 2½ tegen 1½ en daarmee de beker.

2014-04-14 23.42.07

CSV 1 wint ook laatste competitiewedstrijd

Vrijdagavond 4 april trad CSV 1 voor de laatste competitiewedstrijd aan tegen 3Torens 1 in Bergschenhoek, dat 2e stond en nog 1,5 bordpunt nodig had om de 2e plaats veilig te stellen. CSV 1, al tijden kampioen, had 6 bordpunten nodig om CSV 2 in aantal bordpunten voor te blijven. Beide teams kregen hun zin, maar wel na een zeer lange strijd. Om 23.37 uur bereikte Mark Vermeer in hevige tijdnood remise door eeuwig schaak in een waarschijnlijk objectief gezien gewonnen stelling. Dat bepaalde de einduitslag op 6-2 voor CSV 1. Winst was er voor Stefan, Jan-Peter, Paul en onze invallers Mark van Liempt en Arjan uit CSV 2. Remises waren er voor Mark V. en Patrick, terwijl Jaap zijn meerdere moest erkennen in Martin van Vaalen. De spelers van CSV 2 hebben dus samen 45 bordpunten behaald, tegen 41,5 voor de spelers van CSV 1. Rest nog de finalewedstrijd voor de RSB-beker tegen HZP-Schiedam, die op maandagavond 14 april in De Tuyter in Krimpen aan den IJssel gespeeld wordt. Toeschouwers welkom. Inmiddels heeft de competitieleider van de RSB de uitslag gecorrigeerd in 6,5-1,5 vanwege overtreding van art 33 lid 1 van het RSB-competitiereglement. Invaller Arjan Hofman had al driemaal ingevallen in 3Torens 2 en was daardoor niet meer speelgerechtigd. Patrick wordt er niet wijzer van, want de remise blijft gelden voor zijn rating!