Wie is Wie?

Eduard Hartog, VoorzitterEduard Hartog

 

 


 

Ik ben Eduard Hartog, geboren in 1967 te Rotterdam en opgegroeid in Capelle a/d IJssel. Zo rond mijn twaalfde ben ik 2 jaar lid geweest van de Capelse Schaakvereniging. Dit was in de periode dat de gouden tijd van CSV aanbrak. In die tijd heb enkele schaakdiploma’s behaald. Vele jaren later heb ik mijn zoon lid gemaakt van de CSV en hij bleek het spel goed te snappen. Na enkele jaren hield de jeugdleider ermee op. Inmiddels had ik een half jaar training gegeven en er stond niemand op om jeugdleider te worden. Hierop heb ik aangeboden de jeugdafdeling over te nemen en sinds 2009 jaar ben ik jeugdleider. Vorig jaar heeft de voorzitter mij gevraagd om zijn voorzitterschap over te nemen en dat voer ik uit naast het jeugdleiderschap. Sinds kort ben ik verkozen tot bestuurslid van de RSB.
Het is mijn ambitie om schaken, veel meer dan nu, een breedtesport te laten worden. Niet alleen voor de jeugd via schoolschaak, maar ook door voor beginnende of zwakkere schakers een mogelijkheid te bieden. Door een brede(re) basis te creëren kunnen ook talenten beter ondersteund worden.


Jasper Valstar, Extern Wedstrijdleiderjasper
 

 


Hoi, ik ben Jasper Valstar, geboren op 18 mei 1985 in Putten. Ik ben begonnen met schaken toen ik 10 jaar oud was, bij de Puttense Schaakvereniging DoDO. Bij deze club heb ik een aantal jaren als wedstrijdleider in het bestuur gezeten, en ben ik ook teamleider (en speler) van het eerste team geweest. In 2009 ben ik vanwege mijn werk (financieel risicomanagement voor pensioenfondsen) in Capelle aan den IJssel gaan wonen en 1 jaar later ben ik lid geworden van CSV. Vanaf het seizoen 2014-2015 ben ik als extern wedstrijdleider bij CSV verantwoordelijk voor de externe competitiewedstrijden van de CSV-teams en alles wat daar bij komt kijken.


Menno Stigter, Webmastermenno-stigter
 

 


Mijn naam is Menno Stigter, geboren in 1968. Ik werk voor de gemeente Den Haag en hou me onder andere bezig met de informatievoorziening voor de Dienst Publiekszaken. Mijn oudste zoon Luuk is jeugdlid en de reden dat ik zelf ook weer voorzichtig ben gaan schaken. Op vrijdagavond mag ik graag proberen in de recreantencompetitie de jeugd het moeilijk te maken.