Wie is Wie?

Eduard Hartog, VoorzitterEduard Hartog


Ik ben Eduard Hartog, geboren in 1967 te Rotterdam en opgegroeid in Capelle a/d IJssel. Zo rond mijn twaalfde ben ik 2 jaar lid geweest van de Capelse Schaakvereniging. Dit was in de periode dat de gouden tijd van CSV aanbrak. In die tijd heb enkele schaakdiploma’s behaald. Vele jaren later heb ik mijn zoon lid gemaakt van de CSV en hij bleek het spel goed te snappen. Na enkele jaren hield de jeugdleider ermee op. Inmiddels had ik een half jaar training gegeven en er stond niemand op om jeugdleider te worden. Hierop heb ik aangeboden de jeugdafdeling over te nemen en sinds 2009 jaar ben ik jeugdleider. Vorig jaar heeft de voorzitter mij gevraagd om zijn voorzitterschap over te nemen en dat voer ik uit naast het jeugdleiderschap. Sinds kort ben ik verkozen tot bestuurslid van de RSB.
Het is mijn ambitie om schaken, veel meer dan nu, een breedtesport te laten worden. Niet alleen voor de jeugd via schoolschaak, maar ook door voor beginnende of zwakkere schakers een mogelijkheid te bieden. Door een brede(re) basis te creëren kunnen ook talenten beter ondersteund worden.


Menno Stigter, Webmastermenno-stigter


Mijn naam is Menno Stigter, geboren in 1968. Ik werk voor de gemeente Den Haag en hou me onder andere bezig met de informatievoorziening voor de Dienst Publiekszaken. Mijn oudste zoon Luuk is jeugdlid en de reden dat ik zelf ook weer voorzichtig ben gaan schaken. Op vrijdagavond mag ik graag proberen in de recreantencompetitie de jeugd het moeilijk te maken.